Bruggen

Bruggen behandeling

Bruggen bij IJssel Dental

Bij IJssel Dental begrijpen we hoe belangrijk een gezond en compleet gebit is voor je algehele welzijn en zelfvertrouwen. Een brug is een uitstekende oplossing voor het vervangen van een of meerdere ontbrekende tanden. Dit draagt niet alleen bij aan het herstel van je glimlach, maar verbetert ook de functionaliteit van je gebit.

Wat is een brug?

Een brug is een vaste tandprothese die wordt gebruikt om een of meerdere ontbrekende tanden te vervangen. De brug bestaat uit een of meer kunsttanden die worden bevestigd aan de aangrenzende tanden of implantaten. Dit zorgt ervoor dat de kunsttand(en) stevig op hun plaats blijven en dat je gebit weer volledig functioneel is.

Waarom kiezen voor een brug?

Het ontbreken van tanden kan leiden tot problemen met kauwen, spreken en het verschuiven van de omliggende tanden. Een brug voorkomt deze problemen, herstelt je kauwfunctie en verbetert je uiterlijk door de natuurlijke vorm van je gebit te herstellen.

Veelgestelde vragen

We begrijpen dat een bezoek aan de tandarts soms vragen en zorgen kan oproepen. Daarom hebben we deze sectie samengesteld om u te voorzien van duidelijke en beknopte antwoorden op de meest voorkomende vragen.

Mocht uw vraag hier niet beantwoord worden, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Ons team staat altijd klaar om u te helpen.

Als je een of meerdere tanden mist en moeite hebt met kauwen of spreken, kan een brug een goede oplossing zijn. Tijdens een consult bij IJssel Dental beoordelen we je gebit en bespreken we de beste behandelingsopties voor jou.

Een brug biedt een vaste en duurzame oplossing voor ontbrekende tanden. In vergelijking met een uitneembare prothese voelt een brug natuurlijker aan en biedt het meer stabiliteit. Daarnaast voorkomt een brug dat omliggende tanden verschuiven, wat belangrijk is voor het behoud van een gezonde beet.

Met de juiste mondhygiëne en regelmatige controles kan een brug 10 tot 15 jaar of langer meegaan. Het is belangrijk om goed te poetsen, te flossen en je tandarts regelmatig te bezoeken om de levensduur van de brug te verlengen.

De kosten van een brug hangen af van het aantal ontbrekende tanden dat vervangen moet worden, het materiaal van de brug en de complexiteit van de behandeling. Tijdens je consult zullen we een gedetailleerd kostenoverzicht en behandelplan opstellen. We bespreken ook de mogelijkheden voor verzekering en betaling in termijnen.

Het plaatsen van een brug is doorgaans pijnloos, omdat het gebeurt onder lokale verdoving. Je kunt enige gevoeligheid ervaren na de behandeling, maar dit verdwijnt meestal binnen een paar dagen. Ons team zorgt ervoor dat je je comfortabel voelt tijdens de hele procedure.

Een brug vereist dezelfde zorg als natuurlijke tanden. Dit betekent regelmatig poetsen, flossen en mondspoelen om plaque te verwijderen en tandvleesproblemen te voorkomen. Speciale flosdraad kan nodig zijn om onder de brug te reinigen.

Het plaatsen van een brug gebeurt meestal in twee tot drie afspraken. Tijdens de eerste afspraak worden de aangrenzende tanden voorbereid, worden er afdrukken genomen, en krijg je een tijdelijke brug. Tijdens de volgende afspraak wordt de definitieve brug geplaatst en aangepast voor een perfecte pasvorm.