Invisalign

Invisalign behandelingen

Invisalign bij IJssel Dental

Invisalign is een innovatieve en esthetische orthodontische behandeling die je helpt om je tanden discreet recht te zetten. Bij IJssel Dental bieden we Invisalign aan als een comfortabele en effectieve oplossing voor het verbeteren van de uitlijning van je tanden en het bereiken van een stralende glimlach.

Wat is Invisalign?

Invisalign is een behandelingsmethode waarbij een reeks doorzichtige, op maat gemaakte aligners wordt gebruikt om je tanden geleidelijk naar de gewenste positie te bewegen. Deze aligners zijn bijna onzichtbaar en kunnen eenvoudig worden verwijderd tijdens het eten en het poetsen.

Waarom kiezen voor Invisalign?

Invisalign biedt een esthetisch verantwoorde manier om je tanden recht te zetten zonder de zichtbaarheid en het ongemak van traditionele metalen beugels. De aligners zijn comfortabel, gemakkelijk te verwijderen en zorgen voor een geleidelijke, discrete correctie van je tanden.

Veelgestelde vragen

We begrijpen dat een bezoek aan de tandarts soms vragen en zorgen kan oproepen. Daarom hebben we deze sectie samengesteld om u te voorzien van duidelijke en beknopte antwoorden op de meest voorkomende vragen.

Mocht uw vraag hier niet beantwoord worden, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Ons team staat altijd klaar om u te helpen.

Invisalign werkt met een serie op maat gemaakte, doorzichtige aligners die je tanden geleidelijk naar de gewenste positie bewegen. Elk paar aligners wordt ongeveer elke twee weken vervangen door een nieuw paar dat je tanden verder in de juiste richting beweegt. Je tandarts of orthodontist volgt je voortgang en maakt aanpassingen aan je behandelplan indien nodig.

De duur van de Invisalign-behandeling varieert afhankelijk van de complexiteit van je tandcorrectie. De behandeling duurt doorgaans tussen de 3 en 18 maanden. In sommige gevallen kan de behandeling langer duren, vooral als we samenwerken met kaakchirurgen en orthodontisten voor complexe gevallen.

De kosten voor een volledige Invisalign-behandeling liggen gemiddeld tussen de €2000 en €3000. Dit bedrag kan variëren afhankelijk van de complexiteit van je geval en de duur van de behandeling. Tijdens je eerste consult geven we je een duidelijk overzicht van de kosten en bespreken we eventuele betalingsmogelijkheden.

Invisalign-aligners kunnen een lichte druk en ongemak veroorzaken, vooral aan het begin van elke nieuwe aligner. Dit is normaal en een teken dat de aligners hun werk doen. Het ongemak verdwijnt meestal na een paar dagen. Als je ernstige pijn ervaart, neem dan contact met ons op.

Voor een optimale behandeling moet je de aligners minstens 20 tot 22 uur per dag dragen. Ze mogen alleen worden verwijderd tijdens het eten, drinken en het poetsen van je tanden. Het naleven van deze richtlijn is cruciaal voor het succes van je behandeling.

Je moet je aligners regelmatig schoonmaken om vlekken en een slechte geur te voorkomen. Poets ze zachtjes met een tandenborstel en spoel ze af met koud water. Vermijd het gebruik van heet water, omdat dit de aligners kan vervormen. We zullen je specifieke instructies geven voor het onderhoud van je aligners.

Nee, het is belangrijk dat je je aligners niet zelf aanpast. Alle aanpassingen aan je behandelplan moeten door je tandarts of orthodontist worden gedaan. Als je problemen ondervindt met je aligners of als ze niet goed passen, neem dan contact met ons op voor advies en verdere instructies.