Algemene voorwaarden

Adres: Dokter Stolteweg 88, 8025 AZ
Telefoonnummer: 06 39 411 044
E-mailadres: info@ijsseldental.nl

1. Algemeen
In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: a. Patiënt: de persoon die aan IJsselDental opdracht heeft gegeven tot het verrichten van tandheelkundige werkzaamheden (behandelingen). b. Behandeling: alle behandelingen zoals in een begroting of vooraf aan de patiënt gestuurde factuur vastgelegd en alle direct met de (mondelinge) opdracht van de patiënt verband houdende handelingen in de ruimste zin van het woord.

2. Toepasselijkheid
2.1 Deze voorwaarden strekken ter verduidelijking voor de patiënt van de inhoud van de voorwaarden, die gelden bij de uitvoering van de opdracht tussen hem/haar en IJssel Dental en gelden voor iedere aanbieding en iedere overeenkomst tussen patiënt en IJssel Dental waarop IJssel Dental deze voorwaarden van toepassing heeft verklaard. Indien partijen van deze voorwaarden afwijken, dient dat schriftelijk te zijn vastgelegd.

2.2 De algemene voorwaarden maken een onlosmakelijk onderdeel uit van de tandheelkundige behandelings-overeenkomst(en) tussen de tandarts, daaronder begrepen diens werknemers, en de patiënt. Zij worden aan de patiënt of zijn wettelijk vertegenwoordiger(s) beschikbaar gesteld, zijn aanwezig in de wachtkamer of worden op verzoek toegezonden.

2.3 De overeenkomst komt in beginsel tot stand op het moment dat de patiënt akkoord gaat met de behandeling. Dit kan zowel mondeling als schriftelijk geschieden.

3. Geheimhouding en Bescherming Persoonsgegevens
3.1 IJssel Dental is verplicht tot geheimhouding tegenover derden die niet bij de uitvoering van de opdracht zijn betrokken. Deze geheimhoudingsplicht betreft alle informatie van vertrouwelijke aard die aan IJssel Dental door de patiënt ter beschikking zijn gesteld, tenzij op grond van de wet openbaarmaking van bepaalde gegevens verplicht is.

3.2 IJssel Dental is gerechtigd informatie die verkregen is, waaronder persoonsgegevens, beeldmateriaal, uitslagen en/of modellen, te delen met derden zoals collega’s, tandtechnici, zorgverzekeraars en overheidsinstanties. Tevens mogen de gegevens geanonimiseerd gebruikt worden voor onderzoek, publicaties, accreditaties, presentaties, eigen website en patiëntvoorlichting, zonder dat de informatie herleidbaar is tot de individuele patiënt.

4. Derden
De tandarts is bij de uitvoering van de overeenkomst gerechtigd derden in te schakelen. Hij zal bij de keuze van deze derden zorgvuldigheid betrachten en, indien redelijkerwijs mogelijk, vooraf overleg met de patiënt plegen. De tandarts is voor gedragingen van deze derden niet
aansprakelijk.

5. Overmacht
5.1 Omstandigheden die de uitvoering van de opdracht verhinderen en die niet aan IJssel Dental zijn toe te rekenen, zoals stakingen, personeelstekorten, en andere onvoorziene problemen, gelden als overmacht.

5.2 In geval van overmacht worden de verplichtingen van IJssel Dental opgeschort. Als de periode van overmacht langer duurt dan drie maanden, hebben beide partijen het recht de overeenkomst te ontbinden, zonder verplichting tot schadevergoeding.

6. Afspraken, Annulering en SMS-service
Afspraken moeten uiterlijk 48 uur van tevoren kosteloos worden geannuleerd. Voor afspraken die niet worden nagekomen of korter dan 48 uur van tevoren worden geannuleerd, worden kosten in rekening gebracht.

7. Kosten en Betalingen
7.1 De kosten van behandeling, inclusief materialen, worden in rekening gebracht bij de patiënt, ongeacht of deze de kosten kan declareren bij een zorgverzekeraar. Betaling dient te geschieden binnen 30 dagen na declaratiedatum.

7.2 IJssel Dental maakt gebruik van factoringsmaatschappij Infomedics voor de afhandeling van betalingen.

8. Behandeling en Informatie
Voorafgaand aan iedere uitgebreide tandheelkundige behandeling wordt de patiënt schriftelijk geïnformeerd over de begrote kosten. Bij wijzigingen in het behandelplan of onvoorziene complicaties wordt de patiënt hierover geïnformeerd.

9. Aansprakelijkheid
De aansprakelijkheid van IJssel Dental is beperkt tot het bedrag waarop de door IJssel Dental afgesloten beroepsaansprakelijkheidsverzekering aanspraak geeft, vermeerderd met het bedrag van het eigen risico.

10. Garantievoorwaarden
10.1 Een garantietermijn van 1 jaar geldt voor vullingen.

10.2 Wortelkanaalbehandelingen, implantaten, orthodontie, kroon- en brugwerk, parodontitis behandelingen en protheses vallen niet onder de garantie, omdat de resultaten afhankelijk zijn van lichaamseigen eigen factoren.

10.3 Bij volledige vervanging onder garantie valt deze onder de oorspronkelijke garantietermijn.

11. Klachten en Geschillen
Klachten over de dienstverlening kunnen schriftelijk worden ingediend bij [info@ijsseldental.nl]. Indien we er samen niet uitkomen, kan de patiënt contact opnemen met de KNMT Klachtenservice om klachtenbemiddeling in te schakelen.

Contact
IJssel Dental is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (KNMT). Voor vragen of opmerkingen over deze algemene voorwaarden kunt u contact opnemen met IJssel Dental.